Επικοινωνήστε μαζί μας
Emmetropia Mediterranean Eye Clinic
Tel. 0030 2810 226198
info@emmetropia.gr
English Version
 
Κλείστε Ραντεβού | Downloads | Links
 
FAQs | Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1. Ποιό είναι το κόστος της διαθλαστικής χειρουργικής;

Το κόστος της επέμβασης διαφέρει ανάλογα με την μέθοδο η οποία θα ακολουθηθεί. Ευκολίες πληρωμής είναι διαθέσιμες έτσι ώστε η επέμβαση να είναι προσιτή σε όλους. Υπενθυμίζουμε πως το κόστος της Διαθλαστικής επέμβασης είναι υποπολλαπλάσιο του κόστους των φακών επαφής ή των γυαλιών για τη διάρκεια της ζωής μας.

2. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της διαθλαστικής χειρουργικής;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς που αποφασίζουν να υποβληθούν σε επέμβαση. Τα πλεονεκτήματα αυτά συνήθως συνδέονται με την ικανότητα που θα έχει μετά την επέμβαση το μάτι ώστε να βλέπει χωρίς τη βοήθεια γυαλιών ή φακών επαφής τα οποία εμποδίζουν ή δυσκολεύουν την καθημερινή δραστηριότητα. Για παράδειγμα όσοι ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ ή κάθε είδους άλλα σπορ τείνουν να είναι πιο απελευθερωμένοι και να νιώθουν πιο άνετα στην άσκηση τους αφού δε χρειάζεται να φορούν κάθε είδους διορθωτικό φακό.
Σε κάποιες περιπτώσεις επίσης, ασθενείς διαλέγουν τη διαθλαστική χειρουργική με λέιζερ για επαγγελματικούς σκοπούς καθώς τα γυαλιά και οι φακοί επαφής απαγορεύονται σε κάποιες εργασίες, για παράδειγμα εκείνης του πιλότου. Ακόμη, για τους χρήστες φακών επαφής, η διόρθωση με λέιζερ τους ελευθερώνει το χρόνο που διέθεταν καθημερινά για τον καθαρισμό και την τοποθέτησή τους για πολλές φορές την ημέρα.
Αλλωστε, οι χρήστες φακών επαφής, και ιδιαίτερα μαλακών, διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο, λόγω της ύπαρξης ξένου σώματος, από ανεπανόρθωτη ζημιά του ματιού (κερατίτιδα) συγκριτικά με το ρίσκο να υποβληθούν σε διαθλαστική επέμβαση.
Επίσης, το κόστος για τις συχνές αλλαγές τους αλλά και για την αγορά καθαριστικών είναι αθροιστικά πολλαπλάσιο με το κόστος της επέμβασης. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, απλά υπάρχουν αισθητικοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι θέλουν να απαλλαχθούν από τα γυαλιά τους.
Να τονίσουμε ότι οι λόγοι και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει κανείς διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, και μόνο εκείνος μπορεί να ξέρει ή να αποφασίσει πότε και αν αξίζει να υποβληθεί σε διαθλαστική διόρθωση με τη μέθοδο του λέιζερ.

3. Γιατί η διαθλαστική χειρουργική είναι τόσο ακριβή;

Η θεραπεία και οι μετρήσεις του προεγχειρητικού ελέγχου που γίνονται στο Διαθλαστικό Κέντρο Εμμετρωπία γίνονται με ιατρικά όργανα τελευταίας τεχνολογίας. Το κέντρο μας τοποθετεί τον πήχυ της τεχνολογίας στα ύψη όσον αφορά το χειρουργικό εξοπλισμό καθώς και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στη διάγνωση. Σε κάθε επέμβαση χρησιμοποιείται ακριβός εξοπλισμός και υλικά, όλα μιας χρήσεως, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή υγιεινή και προστασία των ματιών κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

4. Ποιά η διαφορά μεταξύ των μεθόδων LASIK και PRK;

Τόσο η μέθοδος LASIK όσο και η PRK είναι αποτελεσματικές για τη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών. Οι περισσότεροι γιατροί και ασθενείς προτιμούν τη μέθοδο LASIK έναντι της PRK για τους εξής λόγους:

1) Γρηγορότερη αποκατάσταση της όρασης
2) Λιγότερες ενοχλήσεις μετεγχειρητικά
3) Λιγότεροι μετεγχειρητικοί έλεγχοι
4) Μικρότερος κίνδυνος για μολύνσεις
5) Μικρότερη, σε χρονική διάρκεια, μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή.

Την τελική απόφαση την παίρνει ο χειρουργός οφθαλμίατρος.

5. Είμαι κατάλληλος για διαθλαστική επέμβαση;

Για να είστε κατάλληλος πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

- Να είστε άνω των 18 ετών και οι βαθμοί της διαθλαστικής σας ανωμαλίας να είναι σταθεροί για τουλάχιστον ένα χρόνο.
- Δεν πρέπει να υπάρχουν χρόνιες παθήσεις κερατοειδούς ή αμφιβληστροειδούς ή άλλου είδους οφθαλμολογικές παθήσεις ή φλεγμονές.
- Αν είστε γυναίκα, καλό θα ήταν να αποφύγετε τη διαθλαστική επέμβαση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
- Ο προεγχειρητικός έλεγχος θα δείξει εάν είστε κατάλληλος να υποβληθείτε σε διαθλαστική επέμβαση με λέιζερ και εάν πληρείτε τις ανατομικές και οπτικές προϋποθέσεις.

6. Χρόνος αποκατάστασης για επανένταξη σε καθημερινές δραστηριότητες μετά την υποβολή σε διαθλαστική επέμβαση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάποιος που υποβάλλεται σε διαθλαστική χειρουργική επέμβαση επιστρέφει στην εργασία του ή στις καθημερινές του δραστηριότητες μέσα σε 3 μέρες από την ημέρα της επέμβασης. Από την επόμενη κιόλας μέρα της επέμβασης μπορεί κάποιος να οδηγήσει, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η όραση του είναι ικανοποιητική για να το κάνει. Ειδικότερα για τις γυναίκες, μπορούν να φορέσουν καλλυντικά μετά τις 7 πρώτες μέρες έπειτα από την επέμβαση, αν και θα ήταν προτιμότερο να το αποφύγουν για κάποιο χρονικό διάστημα (15 ήμερες).

7. Είναι η μέθοδος LASIK ασφαλής;

Η πιστοποίηση FDA ανακηρύσσει τη μέθοδο LASIK ως την πιο ασφαλή και παράλληλα την πιο αποτελεσματική μέθοδο. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕSΕC μόνο το 1% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε διαθλαστική με τη μέθοδο LASIK παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν σχέση με την μετέπειτα όρασή τους. Τα περισσότερα προβλήματα που παρατηρούνται μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορούν να θεραπευτούν άμεσα σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών. Τέλος, δεν έχουν αναφερθεί καταγγελίες για ολική ή μερική τύφλωση η οποία επήλθε από τη χειρουργική επέμβαση LASIK.

8. Είναι η μέθοδος LASIK επίπονη;

Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς αντιμετωπίζουν μια κατάσταση τοπικού ερεθισμού, κνησμού και θολής όρασης για τις πρώτες 4-6 ώρες μετά την επέμβαση.

9. Πόση ώρα χρειάζεται για την επέμβαση λέιζερ;

Το χρονικό διάαστημα που απαιτείται για τις βολές του λέϊζερ διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ η συνολική διάρκεια είναι περίπου 15 λεπτά για κάθε μάτι.

10. Κατά την διάρκεια της επέμβασης τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;

Η αναισθησία είναι σε τοπική μορφή. Εφαρμόζονται σταγόνες τοπικού αναισθητικού σε κάθε μάτι στην αρχή της επέμβασης.

11. Τα αποτελέσματα της Διαθλαστικής Χειρουργικής είναι μόνιμα;

Το αποτέλεσμα από την επέμβαση λέιζερ, διαρκεί μια ζωή. Σε μερικές βέβαια περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξει μία μικρή υποτροπή* με αποτέλεσμα η όραση να είναι ελαφρώς θολή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ασθενής υποβάλλεται σε μια διορθωτική επέμβαση. Παρ' όλα αυτά, οι περισσότεροι ασθενείς υποβάλλονται σε μια μόνο επέμβαση.

* Επίσης, από την ηλικία των 40 ετών εμφανίζεται η πρεσβυωπία η οποία είναι μία φυσιολογική φθορά του φακού του ματιού κατά την οποία μειώνεται η ικανότητα προσαρμογής μας στις κοντινές αποστάσεις. Στην περίπτωση αυτή χορηγούνται γυαλιά για την κοντινή όραση είτε γίνεται μια επέμβαση για την πρεσβυωπία.

12. Πόσο θα διαρκέσει η μετεγχειρητική αγωγή;

Όσοι υποβάλλονται σε επέμβαση PRK, θα χρειαστεί να βάζουν σταγόνες για τέσσερις περίπου μήνες έπειτα από την επέμβαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής βάζει σταγόνες 4 φορές ημερησίως για τον πρώτο μήνα, 3 φορές για τον δεύτερο, 2 για τον τρίτο και 1 για τον τέταρτο μετεγχειρητικό μήνα. Οι υποβληθέντες σε LASIK, θα χρειαστεί να βάζουν σταγόνες για τους πρώτους 2 μήνες.
Οι σταγόνες αυτές, βοηθούν στην επούλωση.

13. Μπορώ να κάνω την επέμβαση και στα δύο μάτια την ίδια μέρα;

Πάνω από το 97% των ασθενών μας, υποβάλλονται στην επέμβαση LASIK και στα δυο μάτια την ίδια ημέρα. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα την πάρει το ιατρικό μας επιτελείο κατά τη διάρκεια την επίσκεψής σας για τον προεγχειρητικό έλεγχο.

14. Γιατί η διόρθωση με τη μέθοδο LASIK διαφέρει από τις άλλες διαθλαστικές μεθόδους;

Οι πιστοποιημένες με FDA μέθοδοι λέιζερ, όπως είναι η LASIK, μπορούν να έχουν μια πιο ακριβή πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα με τη μικρότερη απόκλιση. Επίσης, οι τελευταίας τεχνολογίας επεμβάσεις λέιζερ γίνονται αυτόματα από υπολογιστές σε αντίθεση με τις παλιότερες μεθόδους που γίνονταν χωρίς λέιζερ και με ανθρώπινη και μόνο επεμβατικότητα.

15. Η επέμβαση LASIK καλύπτεται από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο;

Οι περισσότερες ιδιωτικές ασφάλειες, δεν καλύπτουν το κόστος για την επέμβαση διόρθωσης της διαθλαστικής ανωμαλίας σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν έλθετε σε επικοινωνία με τον ασφαλιστή σας και να επιβεβαιώσετε αν η κάλυψη της επέμβασης συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιό σας.
Εάν είστε συμβεβλημένοι με το ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να γνωρίζετε ότι σας καλύπτει 400 ευρώ.
Εάν δεν έιστε συμβεβλημένοι στο ΙΚΑ ή δεν έχετε κάποια ιδιωτική ασφάλεια η οποία να καλύπτει την επέμβαση, μπορείτε επίσης να πληρώσετε έως 6 άτοκες δόσεις με VISA ή MasterCard.

 
Υπηρεσίες Αεροϊατρικής
Διεθνείς Συνεργασίες
Προφίλ Δρ. Ασλανίδη
Videos της Εμμετρωπίας
 
ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ
Η εταιρεία
Γιατί Εμμετρωπία;
Το όραμα και οι στόχοι μας
Οι εγκαταστάσεις μας
Υπηρεσίες Αεροϊατρικής
Χρήσιμα Άρθρα
Videos της Εμμετρωπίας
Συμβεβλημένες Ασφαλιστικές
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Διεθνείς Συνεργασίες
ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Μυωπία
Αστιγματισμός
Υπερμετρωπία
Πρεσβυωπία
Καταρράκτης
Κερατόκωνος
Αμβλυωπία
Άλλες Παθήσεις
Όραση και μαθησιακές δυσκολίες
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Λειτουργία του ματιού
Διαθλαστικές Επεμβάσεις
Επεμβάσεις Καταρράκτη
Επεμβάσεις Κερατοκώνου
Επεμβάσεις Γλαυκώματος
Μεταμοσχεύσεις
Conductive Keratoplasty
Μετά την επέμβαση
Emmetropia Mediterranean
Eye Clinic

Πλατεία Ελευθερίας 44
Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα
Τηλ.. 0030 2810 226198
Fax: 0030 2810 343436
info@emmetropia.gr
ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Andleeb Zafar
Ερευνητικό Προσωπικό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Οπτομετρία
Laser
Artemis ΙΙ+
Αθλητική Όραση
OPTOTECH
Σκοπός του Εργαστηρίου
Εξωτερικοί Συνεργάτες
Ερευνητικό Προσωπικό
Συνεργασίες
Downloads | Links
FAQS | Επικοινωνήστε μαζί μας
www.emmetropia.gr | σχεδιασμός & ανάπτυξη ENTERCITY