Επικοινωνήστε μαζί μας
Emmetropia Mediterranean Eye Clinic
Tel. 0030 2810 226198
info@emmetropia.gr
English Version
 
Κλείστε Ραντεβού | Downloads | Links
 
Τα Νέα μας
Κέντρο Ανάγνωσης & Μαθησιακών Δυσκολίων
πατήστε για μεγέθυνση
Κέντρο Ανάγνωσης & Μαθησιακών Δυσκολίων
27-11-2015

Με αφορμή τα «10 χρόνια Εμμετρωπίας» του Οφθαλμολογικού & Διαθλαστικού Κέντρου Κρήτης Εμμετρωπία, το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους του Τύπου, οι δυο νέες υπηρεσίες του Κέντρου μας.

Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε ότι η Εμμετρωπια είναι το πρώτο κέντρο στην Κρήτη, και ένα από τα λίγα στην Ελλάδα, που έλαβε άδεια Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) στο χώρο της Οφθαλμολογίας. Με την άδεια αυτή δίνεται η δυνατότητα σε εξειδικευμένα κέντρα να προβαίνουν σε επεμβάσεις που δεν χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο παρακάμπτοντας έτσι τον πιθανό κίνδυνο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Επίσης, παρουσιάστηκε το νέο Κέντρο Ανάγνωσης & Μαθησιακών Δυσκολίων, το οποίο είναι καρπός πολυετούς έρευνας της Εμμετρωπίας  και του ερευνητικού της εργαστήριου Optotech. Η νέα αυτή υπηρεσία αφορά τη διερεύνηση των πιθανών μαθησιακών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί. Η διεπιστημονική μας ομάδα προσφέρει μια πολυδιάστατη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα αυτό, κάνοντας χρήση της μεθόδου R.A.D.A.R., για την οποία απονεμήθηκε εθνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενώ υπάρχει και θετική εισήγηση για διεθνές. Η μέθοδος  R.A.D.A.R. ουσιαστικά αξιολογεί την αναγνωστική επάρκεια ενός παιδιού. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε συγκεκριμένες ποσοτικές μετρήσεις σχετικά με ένα πλήθος παραμέτρων που επηρεάζουν την αναγνωστική ικανότητα ενός ατόμου. Συγκεκριμένα, μέσω ειδικά κατασκευασμένου εξοπλισμού, καταγράφεται επακριβώς το «αναγνωστικό μονοπάτι», δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο διαβάζει ένα κείμενο το κάθε παιδί. Έπειτα από την καταγραφή, και έχοντας αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό που ονομάζεται Emmetrolexia, το οποίο βασίζεται σε αυστηρά μαθηματικά μοντέλα, μπορούμε να αναλύσουμε λεπτομερώς το «αναγνωστικό μονοπάτι» του κάθε παιδιού και να εντοπίσουμε τα ποιοτικά  στοιχεία του κειμένου που προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσκολία όπως για παράδειγμα δίφθογγοι, πολυσύλλαβες λέξεις κλπ.

Η μέθοδος R.A.D.A.R. είναι μία εξέταση εύκολη και γρήγορη, φιλική προς τον αναγνώστη, είτε αυτός είναι παιδί είτε ενήλικας, και φυσικά καθόλου παρεμβατική μιας και το μόνο που πρέπει να κάνει ο αναγνώστης είναι να διαβάσει ένα κείμενο  μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Η μέθοδος αυτή δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τους ειδικούς επιστήμονες του χώρου. Αντιθέτως, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο που πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει αρκετά, προσφέροντας πληροφορίες που μπορούν να είναι κρίσιμες και για την όποια διάγνωση αλλά και για τη σχεδίαση της όποιας πιθανής θεραπευτικής παρέμβασης. Με τη μέθοδο R.A.D.A.R. έχουμε πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα σχετικά με συγκεκριμένες παραμέτρους της ανάγνωσης.

Η διεπιστημονική ομάδα των ειδικών ιατρών και επιστημόνων του Κέντρου Ανάγνωσης & Μαθησιακών Δυσκολιών, διενεργεί μια πλήρη αξιολόγηση, η οποία εκτός της μεθόδου R.A.D.A.R. που αναφέραμε παραπάνω, περιλαμβάνει τα εξής: Οφθαλμολογικό έλεγχο, Οπτομετρικό έλεγχο, Ακοολογικό έλεγχο, Παιδοψυχιατρική αξιολόγηση και Αξιολόγηση ειδικής αγωγής.

Όλα τα παιδιά δικαιούνται μία τέτοια εξέταση, αφού υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα που έως τώρα δεν έχουν δώσει κάποιες ενδείξεις στου γονείς ή στους δασκάλους ενός παιδιού. Ειδικότερα όμως, όταν το καθημερινό διάβασμα είναι ιδιαίτερα κουραστικό ή ακόμα και επίπονο για το παιδί ή σε περίπτωση που η επίδοση του παιδιού στο σχολείο δεν είναι η αναμενόμενη, σε σχέση  με την προσπάθεια προετοιμασίας του, τότε ο γονέας επιβάλλεται να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό ώστε να γίνει η αντίστοιχη διερεύνηση του προβλήματος που μπορεί να υπάρχει.

Η μέθοδος R.A.D.A.R. δεν απευθύνεται μόνο στους αναγνώστες που έχουν πρόβλημα, αλλά είναι μία εξέταση την οποία μπορεί να την κάνει ο καθένας μας και να μάθει περισσότερα για την αναγνωστική του ευχέρεια.

Δείτε εδώ video από την εκδήλωση: "10 χρόνια Εμμετρωπία"

Πηγές: Cretalive, Cretapost, Πατρίς, FlashNews

επιστροφή στα νέα
 
Υπηρεσίες Αεροϊατρικής
Διεθνείς Συνεργασίες
Προφίλ Δρ. Ασλανίδη
Videos της Εμμετρωπίας
 
ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ
Η εταιρεία
Γιατί Εμμετρωπία;
Το όραμα και οι στόχοι μας
Οι εγκαταστάσεις μας
Υπηρεσίες Αεροϊατρικής
Χρήσιμα Άρθρα
Videos της Εμμετρωπίας
Συμβεβλημένες Ασφαλιστικές
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Διεθνείς Συνεργασίες
ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Μυωπία
Αστιγματισμός
Υπερμετρωπία
Πρεσβυωπία
Καταρράκτης
Κερατόκωνος
Αμβλυωπία
Άλλες Παθήσεις
Όραση και μαθησιακές δυσκολίες
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Λειτουργία του ματιού
Διαθλαστικές Επεμβάσεις
Επεμβάσεις Καταρράκτη
Επεμβάσεις Κερατοκώνου
Επεμβάσεις Γλαυκώματος
Μεταμοσχεύσεις
Conductive Keratoplasty
Μετά την επέμβαση
Emmetropia Mediterranean
Eye Clinic

Πλατεία Ελευθερίας 44
Ηράκλειο, Κρήτη, Ελλάδα
Τηλ.. 0030 2810 226198
Fax: 0030 2810 343436
info@emmetropia.gr
ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Andleeb Zafar
Ερευνητικό Προσωπικό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Οπτομετρία
Laser
Artemis ΙΙ+
Αθλητική Όραση
OPTOTECH
Σκοπός του Εργαστηρίου
Εξωτερικοί Συνεργάτες
Ερευνητικό Προσωπικό
Συνεργασίες
Downloads | Links
FAQS | Επικοινωνήστε μαζί μας
www.emmetropia.gr | σχεδιασμός & ανάπτυξη ENTERCITY